Bedrijf offline promoten: 3 effectieve manieren

[elfsight_social_share_buttons id=”1″]

We lezen steeds meer artikelen en blogs over online marketing. Online marketing is tegenwoordig onmisbaar voor bedrijven, groot of klein. Maar offline promotie wordt steeds vaker vergeten of ouderwets genoemd. Voor het groeien van je bedrijf en het creëren van naamsbekendheid is het echter heel belangrijk dat je ook offline zichtbaar bent. Maar wat is de meest effectieve manier? Moet je nog visitekaartjes uitdelen of is dat toch wel echt ouderwets? Je bedrijf offline promoten doe je met deze offline marketingstrategieën. 

Gratis samples of weggevertjes

Hollanders houden van gratis dingen, dat weten we allemaal. Het weggeven van gratis samples of productmonsters is een goede manier om publiciteit te creëren. Ga bijvoorbeeld in de winkel, op straat of op een evenement staan met een sample van je product. Zo laat je de doelgroep kennis maken met jouw bedrijf.

Verkoop je geen producten, maar diensten? Dan kun je ook altijd met flyers werken. Ga bijvoorbeeld de straat op en vertel mensen wat jouw bedrijf precies doet. Wellicht kun je ze een speciale kortingscode aanbieden. 

Gebruik het juiste verpakkingsmateriaal

Heb je een webshop? Of moet je regelmatig pakketten versturen? Wist je dat je met verpakkingsmateriaal je bedrijf kunt promoten? Denk bijvoorbeeld aan tape met logo of bedrijfsnaam. Tape wordt ook wel het visitekaartje voor je bedrijf genoemd. Het is herkenbaar en een krachtig communicatiemiddel. Het maakt je pakketten tijdens transport niet alleen herkenbaar, maar ook ziet de klant direct dat het pakket van jou komt. Bovendien heeft het nog een belangrijk voordeel: de ontvanger ziet direct of de doos tijdens het transport open is geweest. De bedrukte tape kan namelijk niet worden vervalsd. 

TapePrint biedt verschillende soorten verpakkingstape. Je bepaalt helemaal zelf wat er op de tape komt te staan. Kies je voor je bedrijfsnaam en logo? Of voor een herkenbare tekst of instructie? 

Netwerken op beurzen

Netwerken is en blijft belangrijk, vooral als je net een bedrijf gestart bent. Beurzen bieden een mogelijkheid om je netwerk uit te breiden en potentiële klanten te ontmoeten. Je hoeft niet per sé een display neer te zetten, je kunt er ook gewoon heen gaan om met mensen te praten en je bedrijf op de kaart te zetten. Ben je wel van plan om een stand op een beurs te gaan staan? Zorg dan voor opvallend promotiemateriaal.

Bekijk ook